خورش شوید، غذایی اصیل و خوشمزه از خطه شمال
خورش شوید یک غذای بسیار لذیذ و خوشمزه است که از عطر بسیار زیادی برخوردار است.
وقت صبح- خورش شوید غذایی بسیار آسان و در عین حال خوشمزه است که مربوط به خطه شمال کشور است.
مواد لازم:
- پیاز:۱ عدد
- سیر: ۲ حبه
- شوید:۳ قاشق غذاخوری
- نمک فلفل: به مقدار کافی
- روغن مایع:مقدار کافی
- گوشت مرغ: ۳۰۰ گرم
- آلوچه ترش:۲۰۰ گرم
- تخم مرغ: ۲ عدد
- آبغوره: ۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
مرغ های خرد شده را در روغن سرخ می کنیم.
پیاز داغ درست می کنیم.
کمی زردچوبه به پیاز در حال تفت دادن اضافه می کنیم و ۲ حبه سیر را پوست می کنیم و به پیاز اضافه می کنیم.
سپس پیاز و سیر را به قابلمه مرغهای در حال سرخ شدن اضافه می کنیم و با مرغ مخلوط می کنیم و همراه آن تفت می دهیم تا مرغ مزه دار و خوشمزه شود و عطر و بوی خوب بگیرد.
شوید خرد شده را سرخ می کنیم.
۱۰۰ گرم الوچه ترش را همراه ۲ لیوان اب به قابلمه مرغ اضافه می کنیم و زیر شعله گاز را ابتدا زیاد می کنیم.
وقت پختن
وقتی آب جوش آمد زیر شعله گاز را کم می کنیم و در قابلمه را میبندیم و اجازه میدهیم تا مرغ بپزد و خوب نرم شود.
شوید تفت داده در مراحل قبل را به قابلمه خورشت اضافه می کنیم و با ان مخلوط می کنیم .
وقتی خورشت پخت و در ۱۰ دقیقه آخر پخت خورش نمک و فلفل را به مقدار کافی و همراه ابغوره به خورش اضافه می کنیم.
سپس ۲ عدد تخم مرغ را داخل یک ظرف می شکنیم و زرده و سفیده آن را با چنگال خوب مخلوط می کنیم و آن را داخل خورشت می ریزیم و هم می زنیم .
وقتی خورشت پخت و کم اب شدو اب ان به اصطلاح تنک شد زیر گاز را خاموش می کنیم و ان را در ظرف منا سب می ریزیم و برای وعده غذایی ناهار همراه برنج کته و زیتون پرورده و سالادشیرازی و سبزی خوردن و . . . میل می کنیم.