طرز تهیه لوکوم نارنگی با روشی ساده
لوکوم نارنگی یک نوع شیرینی یا دسر است که بخصوص در فصل پاییز در کنار چای سرو میشود. لوکوم طرز تهیه آسانی دارد و پایه اصلی آن شکر و نشاسته است.
به گزارش وقت صبح، لوکوم نارنگی دسری خوشمزه مناسب فصل پاییز است که با خوردن آن تکههای نارنگی نرم و شیرین را در دهان خود حس خواهید کرد.
مواد لازم جهت تهیه لوکوم نارنگی:
نارنگی ۷ عدد
آب ۴ لیوان
شکر ۳ لیوان
پودر قند ۱/۲ پیمانه
پودر وانیل ۲ گرم
نشاسته ۱ فنجان
مرحله اول: آماده کردن شربت شکر
ابتدا شکر و سه لیوان آب را داخل قابلمه ریخته و روی شعله به مدت ده دقیقه هم بزنید تا شکرها حل شده و روی حرارت غلیظ شود.
مرحله دوم: آماده کردن آب نارنگی
نارنگیها را پوست گرفته و داخل مخلوطکن بریزید، پس از مخلوط شدن آن را از صافی رد کنید. در ادامه یک پیمانه آب و آب نارنگی را داخل قابلمه ریخته، نشاسته را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید.
قابلمه را روی حرارت قرار دهید و تا مدتی که مخلوط آب نارنگی و نشاسته شروع به بالا آمدن کند هم بزنید. وقتی مخلوط شروع به بالا آمدن کرد شربت شکر را به آن اضافه کنید و به مدت نیمساعت روی حرارت هم بزنید تا جوشیده و غلیظ شود.
مرحله سوم: اضافه کردن پودر نارگیل
پس از غلیظ شدن مخلوط، پودر نارگیل را به آن اضافه کنید تا شبیه ژله شود. حالا میتوانید مخلوط را داخل ظرف مناسب ریخته و در دمای اتاق بگذارید تا خوب خنک شود. پس از خنک شدن به مدت یک ساعت داخل یخچال نگهداری کنید. در نهایت میتوانید مخلوط ژلهای را به شکلهای مورد نظر برش داده (مکعبهای دو سانتیمتری) و روی آن را پودر قند بپاشید.
در تهیه لوکوم نارنگی از آب نارنگی استفاده میشود تا عطر و طعم بیشتری داشته باشد.
برای بافت نرم لوکوم نارنگی مقداری نشاسته گندم یا ذرت در آن استفاده کنید.
برای اینکه لوکوم نارنگی زودتر سفت و بسته شود میتوانید مخلوط ژلهای را داخل فریزر قرار دهید.
برای تزئین لوکوم نارنگی از پودر شکر، میوههای تازه، پودر نارگیل، آجیل (پسته، گردو) و شکلات استفاده میشود.
هنگام اضافه کردن نشاسته دقت کنید که نشاسته خوب حل شود و به صورت گلوله گلوله نشود.
اگر نارنگیها ترش بود، میتوانید شکر بیشتری استفاده کنید.
برای تهیه لوکوم نارنگی میتوانید از مغزهایی مانند چهار مغز استفاده کنید.
برای داشتن طعم لذیذ، میتوانید از وانیل در لوکوم نارنگی استفاده کنید.
مخلوط ژلهای را زود از روی حرارت برندارید چون لوکوم شل میشود و ژله آن خوب نمیبندد. سعی کنید مخلوط روی حرارت به غلظت کافی برسد.
با همزدن مرتب مخلوط، از چسبیدن آن به کف قابلمه جلوگیری کنید.
منبع: راهنماتو