عکس/ اتفاق عجیب؛ چرا در ترکیه برف می‌بارد، اما در مناطق همجوار در ایران نه؟!

در آخرین هفته از فصل پاییز، نمای کوه‌های اطراف شهر ارومیه در حوزه آبریز دریاچه از برف خالی است و بر طبق آخرین آمارهای منتشره بارندگی در ماه جاری نزدیک به صفر رسیده است.

کد خبر : ۲۲۱۶۵۹
لینک کوتاه کپی شد
0

به گزارش وقت صبح، روزهای بی‌بارشی در کوهستانی‌ترین مناطق کشور ادامه دارد و حوزه آبریز دریاچه ارومیه و استان آذربایجان‌غربی در شرایط بحرانی قرار گرفته است. 

نگاهی به آمارها

آخرین آمارهای منتشره توسط شرکت مدیریت منابع آب کشور که دیروز منتشر شده نشان می‌دهد ۱۳ سد پیرامون دریاچه ارومیه با کاهش ۱۵ درصدی نسبت به سال گذشته تنها ۲۳ درصد آب دارند، همچنین برطبق آمار روز ۲۴ آذرماه، با ۶۸ میلیمتر بارندگی در استان آذربایجان‌غربی در سال آبی جاری /۸۴ روز اخیر/ نسبت به بلند مدت ۲۶ درصد کاهش داشته هرچند نسبت به سال گذشته تغییری نکرده است. 

البته بر طبق آمار روز ۲۱ آذرماه میزان بارش در حوزه آبریز دریاچه ارومیه در ماه جاری /آذر/ تنها ۲.۳۷ میلیمتر بوده که نسبت به بلندمدت ۹۱.۵ درصد کاهش داشته است و در ۸۱ روز پاییز /سال آبی جاری/ ۲۵.۶ درصد نسبت به سال گذشته و ۴۹ درصد نسبت به بلندمدت کمتر شده است. 

کاهش بی‌سابقه بارندگی که بدون شک با خشک شدن دریاچه ارومیه، تغییرات ایجاد شده در نظم طبیعت از جمله سدسازی‌های مداوم، تاثیرات جوی بدلیل وجود گازهای آلاینده /شاید بنزین، گاز خانگی و…/ و ازدیاد مصرف گازهای گلخانه‌ای به عنوان سوخت بی‌ارتباط نیست، این روزها سبب کاهش ذخایر آب سدهای مختلف شده و با ادامه این روند و خشک شدن کامل دریاچه ارومیه، روزهای سختی در سال‌های آتی احتمالا با قطع مداوم آب مصرفی همراه خواهدشد. 

عکسی در شبکه‌های اجتماعی از تفاوت کوه‌های ایران و کشور همسایه /ترکیه/ در کنار هم نمودی از بی‌بارشی‌های اخیر است. 

گفتنی است، در چنین روزهایی به طور معمول دمای هوا در ارومیه تک رقمی یا زیر صفر بوده ولی در آخرین اعلام سازمان هواشناسی دمای هوای ارومیه امروز در گرمترین ساعات به ۱۵ و در سردترین ساعات تنها به ۲- درجه رسیده است. 

بارورسازی ابرها؟ 

سحر تاجبخش مسلمان در خصوص دلیل بارش‌های بالا در ترکیه (مناطق مرزی با ایران) وعدم بارش در همان مناطق در داخل کشور و احتمال بارورسازی ابرها، گفت: باروری ابرها موضوع علمی قابل انجام و قابل بررسی است. 

وی افزود: سازمان جهانی هواشناسی اعلام کرده است فعالیت‌ها به‌عنوان عاملی برای حل مشکل خشکسالی می‌تواند مورد بررسی قرار گیرد، در برخی مناطق با بارورسازی ابرها، افزایش بارش‌ها تجربه شده است، اما توسط سازمان جهانی هواشناسی بارورسازی ابرها به‌عنوان راه‌حلی عملیاتی برای حل مشکل خشکسالی توصیه نشده است. 

رئیس سازمان هواشناسی در پاسخ به پرسش تسنیم مبنی بر اینکه «از مدل‌های هواشناسی چه کشورهایی استفاده می‌کنید؟»، اظهار کرد: 

ما از مدل‌های کشورهای فرانسه، آلمان، انگلستان و ژاپن استفاده می‌کنیم، این مدل‌ها نیز افزایش بارش‌ها در پاییز امسال را فرانرمال نشان می‌داد. 

منبع: خبرآنلاین، تسنیم