چای ترک؛ نوشیدنی ملی ترکیه که از قهوه‌اش هم مشهورتر است!

چای ترکی (Çay)، یک نوشیدنی گرم و معطر است. این نوشیدنی به اندازه قهوه ترک طرفدار دارد و در تمام نقاط این کشور دیده می‌شود.

کد خبر : ۲۰۶۰۸۷
لینک کوتاه کپی شد
0

به گزارش وقت صبح به نقل از آشپزی آنلاین، به هر جای ترکیه که سفر کنید. می‌توانید نام چای ترکی را در منوی کافه‌ها و چایخانه‌های آن ببینید.

چای ترکی یک نوشیدنی ملی است. این نوشیدنی از برگ‌های چای که در دامنه‌های کوهستانی سرسبز و شیب‌دار ساحل شرقی دریای سیاه می‌رویند، تهیه می‎ شود.

برای تهیه چای ترکی به طور سنتی، برگ‎های چای را درون یک ظرف کوچک می‌ریزند و مقداری آب جوش به آن اضافه می‌کنند.

قوری چای را بر روی سماور قرار می‎ دهند تا دم بکشد و رنگ پیدا کند. چای ترکی پس از دم کشیدن درون استکان‌های کوچک کمر باریک ریخته می‌‎شود.

مقداری چای پر رنگ درون استکان می‌ریزند و مابقی استکان را با آب جوش پر می‌کنند تا به رنگ دلخواه برسد.

چای ترکی یکی از مهم‌ترین بخش‎های صبحانه ترکی می‌باشد. و به عنوان نوشیدنی اصلی در کنار گزینه‌هایی چون پنیر، گوجه، خیار، مربا و … قرار می‌گیرد.

چای ترکی خستگی را برطرف می‌کند و در زمان استراحت در محل کار و ادارات سرو می‌شود. چای در کنار شیرینی، بیسکوییت، کیک و … به عنوان یک عصرانه در نظر گرفته می ‎شود.

آموزش مراحل تهیه چای ترکی

دم کردن چای ترکی با چای ما ایرانی‌ها تفاوت چندانی ندارد. برای تهیه چای ترکی، چای خشک را در قوری می‌ریزند و به آن کمی آب جوش اضافه می‌کنند.

قوری حاوی چای ترکی بر روی یک کتری در حال جوش یا سماور قرار داده می‌شود تا چای دم بکشد و رنگ پیدا کند. نوشیدنی‌های لاغری خانگی گیاهی بیش از ۱۰ نوع بسیار خواندنی است.

مرحله اول: جوش آوردن آب

برای تهیه چای ترکی به یک کتری و قوری نیاز دارید. کتری را پر از آب کنید و بر روی اجاق دهید تا جوش بیاید.

مرحله دوم: دم کردن چای

قوری را بردارید و برگ چای را در آن بریزید. سپس مقداری از آب جوش را به آن اضافه کنید. قوری را بر روی کتری قرار دهید و اجازه دهید به مدت ۱۰ دقیقه بر روی آن بماند تا دم بکشد.

مرحله سوم: سرو چای

لیوان‌های چای را آماده کنید. به اندازه یک سوم هر لیوان چای ترکی دم کرده بریزید و بقیه آن را با آب جوش پر کنید.

میزان چای و آب جوش به سلیقه شما بستگی دارد. اگر دوست دارید چای کم رنگ‌تری داشته باشید، میزان آب جوش را بیشتر کنید.

چای ترکی را می‌توانید در کنار شکر یا قند سرو کنید و اگر در وعده عصرانه میل می‌کنید، در کنار آن شیرینی، بیسکوییت، کیک و … قرار دهید.

نکات مهم در تهیه چای ترکی

*مهم‌ترین نکته برای تهیه چای ترکی، داشتن چای مرغوب است. درست کردن چای کار سختی نیست! اگر می‌خواهید چای خوش‌عطر و طعمی داشته باشید، باید چای مرغوبی را برای دم کردن انتخاب کنید.

*بهترین جنس ظرف برای دم کردن چای ترکی، قوری چینی است. قوری چینی تغییری در طعم چای ایجاد نمی‎کند و مزه آن را همان‌طور که هست، نگه می‌دارد.

*آب نیز از جمله مواردی است که بر روی طعم چای تأثیر می‌گذارد. آبی که حاوی آهک باشد تغییر زیادی در طعم چای ایجاد می‌‎کند.

*هرگز قوری چای را به طور مستقیم روی شعله قرار ندهید. چای ترکی باید به طور غیر مستقیم و با بخار دم بکشد، در غیر این صورت عطر و طعم چای تغییر می‎کند و خراب می‌‎شود.