“آش شنگ”، عطر و طعمی بینظیر با سبزی های کوهی
آش شنگ یک غذای سنتی مربوط به استان لرستان و چهار محال و بختیاری است که از سبزی کوهی شنگ استفاده شده است.
به گزارش وقت صبح ، شنگ علاوه بر عطر خوبی که دارد، خواص متنوع و زیادی دارد که برای سلامتی مفید است. شنگ را می توان علاوه بر آش در سالاد و به عنوان چاشنی در غذاهای مختلف استفاده کرد.
مواد لازم:
نخود ۱ پیمانه
لوبیا چیتی ۱ پیمانه
عدس ۱ پیمانه
سبزی شنگ نیم کیلو
نمک و فلفل به مقدار لازم
زردچوبه به مقدار لازم
کشک به مقدار لازم
پیاز داغ و نعناع داغ به مقدار لازم
سیر ۳ حبه
طرز تهیه :
نخود و لوبیا را با آب درون یک قابلمه می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم تا بپزد. شنگ را شسسته و درشت خرد می کنیم.
سپس به حبوبات اضافه می کنیم. شنگ دیر پز است و زمان زیادی لازم دارد تا بپزد. وقتی که شنگ و حبوبات نیم پز شد.
عدس را که ۱ ساعت خیس کرده ایم به آن اضافه می کنیم. سیر له شده هم اضافه کرده و حرارت را کم می کنیم تا آش پخته و جا بیفتد.
سپس نیمی از کشک را اضافه می کنیم. در ادامه پیاز را شسته و به صورت خلالی ریز می کنیم.
سپس یک تابه مناسب برداشته و با کمی روغن روی حرارت قرار می دهیم تا داغ شود.
پیاز ها را درون تابه ریخته و تفت می دهیم تا طلایی شود.
سپس زرد چوبه هم به آن اضافه می کنیم.
وقتی آش به طور کامل جا افتاد و غلیظ شد، کمی از نعنا و پیاز داغ را در آش ریخته و مخلوط می کنیم.
سپس درون ظرف مناسب سرو کرده و با کشک و پیاز داغ و نعناع داغ تزیین می کنیم.