“کدو پلو”، غذایی با عطر و طعمی بی نظیر از خطه شمال

کدو پلو که با نام کیٔی پلا هم شناخته می شود یکی از انواع غذاهای سنتی شمال کشورمان می باشد.

کد خبر : ۱۶۹۴۶۱
لینک کوتاه کپی شد
0

به گزارش وقت صبح ؛ کدو پلو یک غذای بسیار لذیذ و خوش رنگ و رو است که می توانید آن را در روزهای بسیار شلوغ درست کنید و از خوردن یک غذای راحت لذت ببرید.

مواد لازم:

کدو حلوایی ۵۰۰ گرم

برنج ۲ پیمانه

سیر ۲ حبه

پیاز ۱ عدد

دارچین و زیره به مقدار کافی

نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی

زردچوبه و روغن به مقدار کافی

طرز تهیه:

ابتدا پیاز را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم، سپس به همراه کمی روغن داخل یک تابه مناسب تفت می دهیم تا پیاز سبک و شیشه ای شود. در ادامه سیر را رنده می کنیم و به تابه اضافه می کنیم.

سیر را در حدی تفت می دهیم که عطر آن بلند شود. در ادامه کدو حلوایی را به صورت حبه ای درشت خرد می کنیم و به تابه اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم، سپس مقداری زردچوبه، زیره و دارچین اضافه می کنیم.

مواد را به خوبی تفت می دهیم تا با ادویه ها ترکیب شوند.

پس از اینکه کدو حلوایی ها کمی سرخ شدند، تابه را از روی حرارت کنار می گذاریم.

در این مرحله یک قابلمه مناسب را تا نیمه آب پر می کنیم و روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا آب سریعتر به جوش بیاید. پس از اینکه آب جوش آمد ۱ قاشق غذاخوری روغن و ۱ قاشق چایخوری نمک به آب جوش اضافه می کنیم.

برنج را که از قبل خیسانده ایم به همراه مقداری زردچوبه به آب جوش اضافه می کنیم و اجازه می دهیم به مدت ۷ تا ۱۰ دقیقه پخت اولیه برنج انجام شود.

پس از اینکه اطراف دانه های برنج نرم و مغز آنها سفت بود، باید برنج را آبکشی کنیم.

در این مرحله قابلمه ای که برای پخت کدو پلو در نظر گرفته ایم را روی حرارت قرار می دهیم و کمی روغن اضافه می کنیم.

حالا به سلیقه خود برای ته دیگ از نان لواش یا سیب زمینی اسلایس شده استفاده می کنیم.

روی ته دیگ را با کمی برنج می پوشانیم. در ادامه مقداری از مخلوط کدوی سرخ شده را روی برنج می ریزیم، سپس به همین ترتیب برنج و مخلوط کدو را به صورت لایه ای داخل قابلمه می ریزیم. لایه آخر را با برنج می پوشانیم.

درب قابلمه را می گذاریم و اجازه می دهیم کدو پلو به مدت ۴۵ دقیقه تا یک ساعت دم بکشد.