“آش ماست”، یک وعده عالی برای افطار روزه داران

آش ماست از غذاهای سنتی و قدیمی ایرانی محسوب می شود که در شهرهای مختلف کشورمان با دستورها و مواد متفاوتی درست می شود.

کد خبر : ۱۶۴۲۵۰
لینک کوتاه کپی شد
0

به گزارش وقت صبح ، آش ماست یک غذای بسیار آسان و راحت است که در روزهای ماه رمضان می توانید از این غذای خوشمزه برای افطاری خود آماده کنید و از خوردنش لذت ببرید.

مواد لازم:

ماست ۱ کیلو گرم

سبزی آش ۷۰۰ گرم

برنج نیم دانه یک پیمانه

نخود ۱ پیمانه

سیر ۲ حبه

پیاز ۳ عدد

روغن مایع به مقدار کافی

نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار کافی

استاک مرغ ۲ لیتر

عصاره مرغ ۲ عدد

طرز تهیه:

نخود را می شوییم تا گرد و غبارش شسته شود، سپس نخود را درون یک کاسه حاوی آب می ریزیم و اجازه می دهیم نخود به مدت ۱ شب درون آب بماند تا خیس بخورد.

نخود را درون قابلمه می ریزیم، سپس قابلمه را روی حرارت ملایم قرار می دهیم و اجازه می دهیم نخود به مدت ۲ ساعت درون آب جوش بماند تا کاملا بپزد. پس از گذشت این زمان نخود را درون آبکش می ریزیم.

سبزی آش ها را می شوییم و خرد می کنیم.

پیاز و سیر سپس به صورت نگینی ریز خرد می کنیم. در ادامه یک قابلمه مناسب روی حرارت ملایم قرار می دهیم و مقداری روغن مایع به آن اضافه می کنیم، سپس بلافاصله پیاز را اضافه می کنیم.

حالا پیاز را تفت می دهیم تا سبک و شیشه ای شود، سپس سیر را اضافه می کنیم و به تفت دادن ادامه می دهیم تا عطر سیر آزاد شود، سپس نمک، زردچوبه و فلفل سیاه را به آن اضافه می کنیم و به تفت دادن ادامه می دهیم.

برنج را می شوییم، سپس زمانی که بوی خامی ادویه ها از بین رفت درون قابلمه می ریزیم.

نخود را به همراه سبزی آش درون قابلمه اضافه می کنیم و به تفت دادن ادامه می دهیم تا آب اضافی سبزی تبخیر شود.

حالا استاک مرغ را به آش اضافه می کنیم و هم می زنیم تا مواد ترکیب و یکدست شود.

در ادامه درب قابلمه را می بندیم، سپس اجازه می دهیم آش بپزد و کاملا جا بیوفتد. در ادامه ماست را با همزن برقی هم می زنیم تا کاملا یکدست شود.

در این مرحله زمانی که آش کاملا جا افتاد عصاره مرغ را به آن اضافه می کنیم و هم می زنیم، سپس حرارت را خاموش می کنیم و اجازه می دهیم کمی از دمای آش کاسته شده و ولرم شود. در ادامه ماست را به آش اضافه می کنیم.

در نهایت آش را هم می زنیم تا ماست درون آش حل شده و آش یکدست شود.