رقیب جدید برای سگ های مواد یاب؛ سنجاب های فرز و ریزنقش!

این سنجاب‌ها اولین جوندگانی نیستند که از قدرت بویایی شان در جهت خدمات عمومی استفاده می‌شود.

کد خبر : ۱۵۰۱۹۶
لینک کوتاه کپی شد
0

به گزارش وقت صبح به نقل از روزیاتو، پلیس شهر چونگ چینگ کشور چین شش سنجاب را برای بو کشیدن مواد مخدر آموزش داده است.

این سنجاب ها زمانی که ماده مخدر را تشخیص می‌دهند، با خراشیدن آن را نشان می‌دهند. اندازه کوچک این حیوانات در مقایسه با سگ‌ها که همواره وظیفه پیدا کردن مواد مخدر را بر عهده داشته‌اند، اجازه می‌دهد تا در فضاهای کوچک و ارتفاعات نیز به کمک نیروی پلیس بیایند.

از دیرباز کار بوییدن مواد غیرقانونی به سگ ها و ۳۰۰ میلیون گیرنده بویایی در بینی آنها سپرده می‌شده است.

با این حال شاید به زودی در فرودگاه ها شاهد موجوداتی متفاوت برای این کار باشیم؛ چراکه پلیس چین اولین گروه از سنجاب‌ های خود را به خدمت گرفته است.

شش سنجاب قرمز اروپایی-آسیایی توسط اداره امنیت عمومی منطقه هچوان در چونگ چینگ، واقع در جنوب غربی چین، برای این کار با موفقیت آموزش دیده اند.

این سنجاب ها در تشخیص مواد به اندازه سگ‌ها کارآمد هستند و به‌علاوه اندازه کوچکشان آنها را قادر می‌سازد تا به جستجوی مکان‌هایی بپردازند که برای سگ‌ها قابل دسترسی نیستند.

تمرین سنجاب مواد یاب

ویدئویی که توسط رسانه چینی منتشر شده است، این جوندگان را نشان می‌دهد که به عنوان بخشی از یک تمرین آزمایشگاهی بین اجسام می‌چرخند و همه چیز را بو می‌کشند.

یین جین، مربی سگ های پلیس، می‌گوید که سال ها طول کشید تا سنجاب ها به این سطح از توانایی برسند، اما کارشان را عالی انجام می‌دادند.

او می‌گوید: «حس بویایی سنجاب ها بسیار حساس است و دلیل اینکه تازه به موفقیت رسیده‌ایم این است که روش ما در آموزش این جوندگان به اندازه کافی پخته نشده بود.»

آموزش این حیوانات بخشی از یک پروژه تحقیقاتی ملی برای به کار گرفتن واحد جدیدی از حیوانات ضد مواد مخدر از جمله موش است.

با این حال علیرغم این پیشرفت، آقای جین می‌گوید که احتمالا مدتی طول می‌کشد تا سنجاب‌های موادیاب به خدمت گرفته شوند».

قدرت بویایی سنجاب مواد یاب

این سنجاب‌ها اولین جوندگانی نیستند که از قدرت بویایی شان در جهت خدمات عمومی استفاده می‌شود، زیرا موش های بمب‌ یاب بیش از یک دهه است که کار خود را آغاز کرده‌اند.

سال گذشته، ماگاوا (Magawa) یک موش مین‌‌یاب قهرمان که مدال طلا دریافت کرده بود، پس از پنج سال فعالیت حرفه‌ای با موسسه خیریه بلژیکی APOPO درگذشت. ماگاوا در طول حرفه خود بیش از ۱۰۰ مین زمینی و مواد منفجره دیگر پیدا کرده بود.

این مؤسسه خیریه که در تانزانیا مستقر است، موش‌های کیسه‌دار غول‌پیکر آفریقایی را برای این کار استخدام می‌کند، زیرا آن‌قدر سبک هستند که با دویدن در زمین‌های مین گذاری شده، مین‌ها را به کار نمی‌اندازند.

این موش ها وقتی نزدیک فیلتر فلزی با بوی TNT - ماده منفجره موجود در مین‌های زمینی - می‌روند و روی آن را خراش می‌دهند، یک صدای کلیک می‌شنوند و به عنوان جایزه، غذا دریافت می‌کنند.

آنها در ۱۰ هفتگی قادرند صدای کلیک را با غذا ارتباط دهند. این کار به این موجودات باهوش می‌آموزد که چگونه بین فیلترهای حاوی TNT و فیلترهای بدون آن تمایز قائل شوند.

آن‌ها می‌توانند ترکیب شیمیایی موجود در مواد منفجره را شناسایی کنند و هرگونه ضایعات فلزی موجود در اطراف را نادیده بگیرند، که باعث می‌شود بسیار سریع‌تر از فلزیاب‌ها عمل کنند.