“شامی رودباری”، غذای اصیل ایرانی که عطرش هوش از سرتان می برد!

شامی رودباری غذایی بسیار لذیذ و خوشمزه است که اصالت آن به رودبار بر می گردد.

کد خبر : ۱۴۱۶۸۱
لینک کوتاه کپی شد
0

به گزارش وقت صبح ، شامی رودباری غذایی بسیار لذیذ و خوشمزه است که طعمی نزدیک به کتلت دارد و در شهرهای مختلف با رسپی های خاص درست می شود.

مواد لازم برای ۴ نفر

گوشت چرخ کرده 400 گرم

پیاز متوسط ۱ عدد

جعفری تازه خرد شده 2 قاشق غذاخوری

نعنا تازه خرد شده 2 قاشق غذاخوری

نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار کافی

آب جوش ۱ و نیم لیوان

پیاز متوسط ۱ عدد

نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار کافی

آب نارنج 5 قاشق غذاخوری

طرز تهیه :

گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده و آب گرفته خوب ورز می دهیم.

جعفری و نعنا خرد شده را هم به مواد اضافه می کنیم.

حالا نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به گوشت چرخ کرده اضافه می کنیم.

سپس خوب ورز می دهیم تا مواد ترکیب شده و گوشت منسجم شود.

مقداری از مایه شامی بر می داریم و در دست به شکل دلخواه فرم می دهیم و درون تابه قرار می دهیم و دو طرف آن را سرخ می کنیم.

برای سس شامی هم پیاز را با دندانه های درشت رنده، رنده می کنیم و تفت می دهیم تا پیاز کاراملی شود.

حالا رب گوجه فرنگی را به پیاز اضافه می کنیم و به تفت دادن ادامه می دهیم تا بوی خامی رب گوجه فرنگی گرفته شود و رنگ باز کند. در ادامه نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به رب گوجه فرنگی اضافه می کنیم.

در ادامه آب جوش را به سس اضافه می کنیم و مخلوط می کنیم، سپس درب تابه را می بندیم و اجازه می دهیم سس جوش بیاید.

در مرحله آخر شامی ها را در سس مخصوص می ریزیم و اجازه می دهیم با شعله کم 40 دقیقه بپزد و مزه بگید.