ویدئو/ مستند شاهکاری از شکار اعجابانگیز مورچه توسط جانور نادر!
مورچهگیر حشرهای با آروارههای گازانبریشکل است که گودال کوچکی در زمین حفر میکند و در ته آن، در زیر خاک، به انتظار مورچهها یا حشرات ریز دیگر مینشیند تا به درون گودال سقوط کنند. سپس آنها را شکار میکند و از مایعات درون بدنشان تغذیه میکند.
به گزارش وقت صبح ، گودالی که مورچهگیر ایجاد میکند دیوارههای صاف و لغزندهای دارد و به «طاس لغزنده» معروف است. از این رو به این حشره «جانور طاس لغزنده» هم گفته میشود.
در این ویدئو، قطعهای از مستند شاهکار حیات وحش را شاهد هستیم که با جزییات بسیار زیاد، عمل شکار مورچه گیر را از زاویههای مختلف ثبت کرده است.
لارو مورچه گیر
این جانور در واقع لارو (نوزاد) حشرهای به نام «بال توری» از راستهی «بالتوریها» از خانواده «مورچهخوارها» است.
دهان این جانور دو عضو داسمانند توخالی دارد که از اتصال آروارههای بالا و پایین در دو طرف سر ایجاد شدهاند و برای شکار و مکیدن مایعات بدنی طعمهها به کار میروند.
بیشتر بخوانید:
ویدئو/ وقتی مورچهها با تن خود پل میسازند!
تصاویر باورنکردنی از زندگی سخت مورچهها
این حشره گودال کوچکی در زمینهای شنی و خاکهای نرم ایجاد میکند. هنگامی که طعمه به درون گودال میافتد، همزمان با تقلای آن برای خروج از گودال، مورچهگیر با آروارههای قوی خود ذرات خاک و شن را روی طعمه میپاشد و سپس آن را به زیر شنها کشیده و از مایعات درون بدنش تغذیه میکند.
رشد این لارو در حدود یک تا سه سال طول میکشد که ممکن است در اثر آب و هوای نامناسب طولانیتر نیز بشود.
پوست اندازی جالب
در این مدت دو بار پوستاندازی میکند و سه نسل را طی میکند که در هر نسل یک چاله جدید ایجاد میکند.
بالاخره در انتهای نسل سوم وارد دوره شفیرگی میشود.
این لارو دورهی شفیرگی را درون پیلهی ابریشمی طی میکند. ابریشمِ پیله از غدههای بزاقی ترشح نمیشود بلکه از غدههای لولهی مالیپگی ترشح شده و از مخرج جانور خارج میشوند.
مورچهگیر حشرهای با آروارههای گازانبریشکل است که گودال کوچکی در زمین حفر میکند و در ته آن، در زیر خاک، به انتظار مورچهها یا حشرات ریز دیگر مینشیند تا به درون گودال سقوط کنند.
سپس آنها را شکار میکند و از مایعات درون بدنشان تغذیه میکند.
به گزارش وقت صبح، گودالی که مورچهگیر ایجاد میکند دیوارههای صاف و لغزندهای دارد و به «طاس لغزنده» معروف است. از این رو به این حشره «جانور طاس لغزنده» هم گفته میشود.