“دمپختک”، غذای اصیل ایرانی با عطر و طعمی بینظیر
دمپختک یا دمی باقالی جزء غذاهای اصیل ایرانیه و عطر و بوش آدم رو با خودش میبرد به زمانهای قدیم که بسیار پخته می شد.
به گزارش وقت صبح ، دمپختک یک پلو مخلوط خیلی راحته و در عین حال کم خرج هم هست که طعم و عطری بسیار بینظیر دارد که در زمانهای قدیم غذای اصیل بیشتر ایرانیها بود.
مواد لازم برای تهیه دمپختک
برنج 3 پیمانه
باقالی زرد (لپه باقالی یا باقالی دمپختک) 1 و 1/2 پیمانه
3 عدد پیاز
60 گرم کره
نمک و زرچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه:
باقالی رو از 3 الی 4 ساعت قبل خیس میکنیم.
حالا کره رو با 1 الی 2 قاشق روغن داخل ماهیتابه میریزیم. برای این به جای روغن از کره استفاده میکنیم چون طعم دمپختکمون رو عالی میکنه.
پیاز رو خورد کرده و داخل ماهیتابه میریزم و مدام تفت میدیم تا یکدست طلایی بشه.
وقتی پیاز طلایی شد بهش زرچوبه اضافه میکینم و باز کمی تفت میدیم. بعد باقالی خیس کرده رو که آبکشی کردیم به پیاز اضافه کرده و تفت میدهیم.
به باقالی 1 پیمونه آب اضافه میکنیم تا کمی بپزه و آبش کشیده بشه.
حالا 3 پیمونه برنج رو که از قبل با 4 پیمونه آب خیس کردیم و بهش نمک زدیم رو حرارت میدیم تا جوش بیاد و قد بکشه.
وقتی آب مثل شکل زیر جذب برنج شده بود، برنج آماده مخلوط شدن با باقالی هستش.
حالا برنج و باقالی رو با هم مخلوط میکنیم.
کف قابلمه رو چرب کرده و مخلوط رو توش میریزیم و دمش میزاریم.
بعد از حدود 30 الی 45 دقیقه دمپختک خوشمره و لذیذمون آماده اس و میتونیم تنها یا با تخم مرغ نیمرو سروش کنیم.