چین در حال توسعه جنگنده جدید J-۲۰S است. مهندسان چینی در هنگام طراحی این هواپیمای نظامی پیشرفته یک ماموریت ویژه را در ذهن داشتهاند. هدفی که چندان خوشایند ارتش آمریکا نخواهد بود.
به گزارش گجت نیوز، دیگر کمتر کسی روسیه را بهعنوان بزرگترین تهدید برای ایالات متحده بهحساب میآورد. چین در سالهای اخیر پیشرفتهای قابل ملاحظهای داشته و توانسته خود را به جایگاه یک ابرقدرت جهانی ارتقا دهد. ترکیب قدرت اقتصادی و تکنولوژی برتر باعث شده که چین بتواند ارتش خود را حسابی تقویت کند. بهصورتی که آمریکا تجهیزات جدید خود را با هدف خنثی کردن تهدیدات چینیها توسعه میدهد. در سمت مقابل نیز شاهد جنگنده جدید J-۲۰S چین هستیم. جنگندهای که میتواند برای نیروی هوایی و دریایی آمریکا دردسرساز شود.
اضافه شدن جنگنده J-۲۰S به نیروی هوایی چین
در گذشته نیروی هوایی چین بهشدت به جنگندههای توسعه یافته توسط شوروی متکی بود. هرچند اولین پرواز جنگنده بومی جی ۲۰ در سال ۲۰۱۱ نشان داد که چین به پیشرفت قابلتوجهی دست یافته است. این جنگنده نسل پنجمی میتواند بدون سوختگیری تا ۲۰۰۰ کیلومتر پرواز کند و با قابلیت پنهانکاری از دید رادارهای دشمن مخفی شود.
برند بلند، پنهانکاری نسبی و مجهز شدن به موشکهای PL-۱۵ با برد ۳۰۰ کیلومتر باعث میشوند که این جنگنده در برابر به رقبای آمریکایی خود توانمند ظاهر شود. هرچند موتورهای J-۲۰ هنوز در سطح جنگنده F-۲۲ یا F-۳۵ قوی نیستند. در واقع ۲۰۰ فروند J-۲۰ مستقر در پایگاههای ارتش چین هنوز توانایی زمینگیر کردن ارتش آمریکا را ندارند.
مقامات چینی نیز از وضعیت کنونی آگاه هستند. به همینخاطر قرار است مدل جدیدی از این جنگنده بهنام J-۲۰S به ارتش چین ملحق شود. این جنگنده نسخه دو سرنشین چنگدو جی ۲۰ خواهد بود. در واقع ما با اولین جنگنده نسل پنجمی جهان مواجه خواهیم شد که از دو سرنشین میزبانی میکند. در کابین جلو خلبان حضور دارد و در کابین عقب نیز یک افسر تسلیحات حضور خواهد داشت.
این جنگنده از سال ۲۰۲۱ در دست توسعه بوده است و باید در نبردهای اقیانوس آرام نقشی کلیدی ایفا کند. چین هنوز جزئیات کامل مرتبط با مشخصات و ویژگیهای جنگنده J-۲۰S را منتشر نکرده است؛ اما منابع مرتبط با اخبار نظامی برخی جزئیات را انتشار دادهاند. ظاهرا این جنگنده بهخاطر طراحی خاص خود مانورپذیری بسیار بالایی خواهد داشت. همین نیز سبب میشود که در برابر رادارهای دشمن آسیبپذیرتر باشد.
همچنین چین مجموعه جدیدی از حسگرهای پیشرفته را برای این جنگنده توسعه داده است. ظرفیت سوخت هواپیما نیز افزایش یافته تا بتواند اهداف بیشتری را در اقیانوس آرام هدف قرار دهد.
نقش مهم جنگنده جدید در نبرد با آمریکا
چین از برتری نسبی لاکهید مارتین F-۳۵ و F-۲۲ آگاهی دارد. در واقع آنها بزرگترین نقاط قوت و ضعف جنگنده اف ۳۵ را بررسی کردهاند. کاملا مشخص است که چینیها خود را برای یک نبرد احتمالی با آمریکا در اقیانوس آرام آماده میکنند. نبردی که میتواند سرنوشتساز باشد و چهره جهان را برای دهههای آینده شکل دهد.
جنگنده J-۲۰S برد عملیاتی بیشتری در مقایسه با رقبای خود دارد و میتواند مناطق گستردهتری را هدف قرار دهد. در سمت مقابل پرندههای آمریکایی باید برای حمله به اهداف گوناگون سوختگیری هوایی انجام دهند. همچنین حضور افسر تسلیحات یا خلبان دوم باعث میشود که آگاهی محیطی جنگنده افزایش یافته و بتواند بهترین تصمیم را در میدان نبرد بگیرد.
در این حالت خلبان جنگنده J-۲۰S این توانایی را دارد که در نقش فرمانده میدان نبرد ظاهر شده و عملیات هوایی در یک منطقه را مدیریت کند. علاوه بر این، خلبان دوم توانایی هدایت همزمان چندین پهپاد رزمی پیشرفته را خواهد داشت. یک ویژگی بسیار جذاب که باعث یادآوری صحبتهای آمریکا هنگام معرفی جنگنده اف ۴۷ میشود.
چینیها از هوش مصنوعی در جنگنده جدید بهره خواهند برد. در نتیجه خلبان دوم میتواند از آن برای طراحی یک حمله پیچیده استفاده کند. حملهای که در آن پهپادهای انتحاری و موشکهای کروز بهصورت همزمان علیه اهداف آمریکایی استفاده شوند. این استراتژی میتواند با اشباع کردن سیستمهای دفاعی آمریکا موفق شود.
در واقع چین میخواهد نقاط ضعف خود در میدان نبرد را با ترکیب جنگنده، هوش مصنوعی و پهپاد حل کند. خلبان دوم نیز وظیفه مدیریت این امکانات و استفاده حداکثری از آنها را بر عهده دارد. شاید جنگنده J-۲۰S چین نتواند در برابر اف ۳۵ آمریکایی برتری قطعی داشته باشد، اما قطعا توانایی تحتفشار گذاشتن ناوگان دریایی آمریکا در اقیانوس آرام را خواهد داشت. ماموریتی بسیار مهم که برای آن توسعه یافته است.