اخبار برخط
اخبار برخط

طرز تهیه هالاو غذای محبوب سنندج

هالاو یا آبگوشت غوره نوعی غذای ترش، خوشمزه و مقوی کردی است که از ترکیب گوشت با نخود، برنج، سبزی معطر و... تهیه می‌شود.

طرز تهیه هالاو غذای محبوب سنندج

ـ غذا‌های محلی درواقع به نوعی میراث فرهنگی مردمان هر کشوری محسوب می‌شوند. برخی از این غذا‌ها با گذشت زمان و مدرن شدن زندگی و آشنایی با غذا‌های جدید، کم کم از یاد رفته‌اند و یا روش طبخ آنها متفاوت شده است. اگر به هر نقطه از ایران سفر کنید، قطعا با غذا‌های بسیار خوشمزه و محلی آشنا می‌شوید که برخی از آنها را تابه‌حال نخورده‌اید یا حتی نامش را نشنیده‌اید. کردستان یکی از استان‌های زیبای کشورمان است که دارای تنوع غذایی بی‌نظیری است و اگر به این استان سفر کنید، از خوردن غذا‌های اصیل، متنوع و بسیار خوشمزه این استان شگفت‌زده خواهید شد. هالاو یا آبگوشت غوره نوعی غذای بسیار خوشمزه و مقوی کردی است که اصالت آن به شهر سنندج برمی‌گردد. این غذا به دلیل داشتن گوشت و نخود در ترکیباتش سرشار از پروتئین و برای کودکان بسیار مفید است. اگر دوست دارید این غذای خوشمزه کردی را با روشی آسان در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با آموزش هالاو کردی همراه ما باشید.

مواد لازم

گوشت گوسفندی: ۳۰۰ گرم
پیاز: ۱ عدد
سبزی خرد شده شامل (نعناع، جعفری، پیازچه و برگ چغندر): ۱ لیوان
بادمجان: ۳ عدد
نخود آبگوشتی: ۱ پیمانه
آبغوره: نصف استکان
غوره: ۱ فنجان
برنج نیم دانه: ۱ پیمانه
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم

طرز تهیه

برای درست کردن این غذای خوشمزه ابتدا پیاز را پوست و به صورت نگینی خرد کنید. داخل یک قابلمه کمی روغن بریزید و قابلمه را روی حرارت اجاق گاز قرار بدهید. پیاز خرد شده را اضافه کنید و اجازه بدهید پیاز نرم و طلایی شود، سپس گوشت را اضافه کنید. حالا کمی نمک، زردچوبه و فلفل سیاه روی گوشت و پیاز بریزید و مواد را ۵ دقیقه تفت بدهید. در مرحله بعد برنج نیم دانه خیس خورده، نخود خیس داده و سبزی خرد شده را اضافه کنید و یک تا یک و نیم لیوان آب جوش بریزید. درب قابلمه را ببندید و حرارت اجاق گاز را کم کنید تا مواد حدودا ۳ ساعت با حرارت کم بپزد. در مرحله آخر آبغوره و غوره را اضافه کنید و بادمجان سرخ شده را داخل غذا قرار بدهید. ۱۵ دقیقه بعد اجاق گاز را خاموش کنید. هالاو خوشمزه ما در این مرحله آماده سرو است که می‌توانید آن را مانند آبگوشت همراه با نان سرو کنید، نوش جان.
نکات مهم
ـ بهتر است برای پختن هالاو از برنج نیم دانه استفاده کنید. اگر برنج نیم دانه ندارید، برنج درسته را خیس کنید و بعد از اینکه برنج خیس خورد، آن را کف دستتان بریزید و با انگشتانتان برنج را کف دست فشار بدهید تا له شود.
ـ هنگام خرید بادمجان سعی کنید از بادمجان‌های چین اول استفاده کنید؛ چون بادمجان‌های چین دوم و سوم معمولاً پر تخم و تلخ هستند. همچنین موقع خرید بادمجان حتماً بادمجان‌های براق، کشیده و سنگین را انتخاب کنید. حواستان باشد که بادمجان زخمی نباشد. هنگام خرید بادمجان توجه کنید که کلاهک بادمجان هرچه کشیده‌تر باشد، نشان از شیرین بودن آن است. بادمجان دلمه‌ای هم، چون معمولا شیرین است، برای پخت این غذا مناسب است.
ـ اگر بخواهیم به طور مختصر در مورد کاربرد انواع پیاز‌ها توضیح بدهیم، باید از پیاز زرد که معروف‌ترین عضو خانواده پیازهاست، شروع کنیم. این پیاز بهترین گزینه برای پخت و پز است. پیاز سفید طعم ملایم‌تری نسبت به پیاز زرد دارد. از نظر کاربرد تقریباً مثل پیاز قرمز است و می‌شود آن را به صورت خام خورد و یا در سالاد‌ها از آن استفاده کرد. پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و به خاطر رنگ زیبایش می‌توان از آن برای تزئین بشقاب غذا هم استفاده کرد. علاوه‌بر این برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچ‌ها هم انتخاب مناسبی است. پیاز‌های قرمز به اندازه کافی عطر و طعم به غذا نمی‌دهند؛ بنابراین برای پخت و پز معمولاً مورد استفاده قرار نمی‌گیرند.

نویسنده:

این خبر را به اشتراک بگذارید.
این خبر را به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2547215_801
طرز تهیه هالاو غذای محبوب سنندج
2547343_218
افزایش تعداد جانباختگان انفجار بندرشهید رجایی به ۴۰ نفر
2540064_585
پایان بدترین بمب نقل و انتقالات پرسپولیس؛ صبر کارتال تمام شد
2547753_312
تصاویر؛ این تفنگ تهاجمی متخصص درگیری در تاریکی‌ست
2547576_716
کوکوی چغاله بادام؛ با دستور پخت علی اکبرخان کاشی
2547361_991
طوفان تهران را در نوردید/ سقوط درختان و آبگرفتی معابر
2539904_498
بازگشت یحیی به پرسپولیس؛ خیلی دور، خیلی نزدیک
2547433_764
بازپخش «پایتخت ۷» لغو شد
2547411_113
طوفان در تهران ۶ زخمی برجا گذاشت
d981d8a7d984d8add8a7d981d8b8-5
فال حافظ امروز - دوشنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *