شنیدهها حاکی از آن است که شیائومی، اوپو، ویوو و وانپلاس مشغول بررسی ساخت نسخهای از اندروید بدون وابستگی به سرویسهای گوگل هستند.
در دوره اول ریاستجمهوری ترامپ، دولت آمریکا همکاری شرکتهای آمریکایی با هواوی را ممنوع کرد و دسترسی این برند چینی به پلی استور و سرویسهای گوگل قطع شد. حالا که ترامپ بار دیگر به کاخ سفید بازگشته و جنگ تجاری تازهای با چین به راه انداخته، زمزمههایی شنیده میشود که سایر تولیدکنندگان چینی گوشیهای هوشمند نیز دنبال راهکاری برای کاهش وابستگی به گوگل و آمادگی در برابر سناریویی مشابه هواوی هستند.
برندهای بزرگ چینی دنبال توسعه اندروید مستقل از گوگل
هواوی پس از تحریمها، مسیر خود را جدا کرد و پلتفرم اختصاصیاش، HarmonyOS، را توسعه داد. اکنون گزارشهایی منتشر شده که نشان میدهد شیائومی، اوپو، ویوو و وانپلاس نیز همراه هواوی ایجاد نسخهای مستقل از اندروید بدون حضور گوگل را بررسی میکنند.
گفته میشود نسخه سوم HyperOS قرار است اولین گام این مسیر باشد اما هنوز مشخص نیست همکاری برندها در این پروژه به چه صورت خواهد بود و نقش هواوی دقیقاً چیست. باید دید این پروژه به تلاشی مشترک تبدیل میشود یا هر برند مسیر خودش را دنبال میکند.

نکته جالب اینجاست که هواوی در توسعه HarmonyOS حتی قابلیت اجرای برنامههای اندرویدی را کنار گذاشت. این سؤال مطرح است که آیا برندهای دیگر نیز همین مسیر را خواهند رفت و ابزارهایی مانند کامپایلر Ark و نقشههای Petal هواوی را به کار خواهند گرفت یا راهکارهای جدیدی ارائه میدهند. فعلاً پاسخ روشنی برای این پرسشها وجود ندارد.
براساس تازهترین آمار، شیائومی درحالحاضر بزرگترین تولیدکننده گوشی در چین است و پس از آن هواوی، اوپو و ویوو در رتبههای دوم تا چهارم قرار دارند. این 4 شرکت در سهماهه اول سال جاری، حدود دوسوم بازار گوشیهای چین را در اختیار داشتهاند. در سطح جهانی نیز اگرچه هواوی جایگاه قبلی خود را از دست داده، شیائومی، ویوو و اوپو همچنان بین 5 برند برتر جهان قرار دارند؛ بنابراین اگر این برندها تصمیم بگیرند گوشیهایی بدون سرویسهای گوگل عرضه کنند، بدون شک بازار جهانی موبایل با تغییرات چشمگیری روبهرو خواهد شد.