به گزارش وقت صبح به نقل از طلا، بسیاری از مردم از خوردن پنیر لذت میبرند اما اینکه مصرف پنیر در واقع چه تاثیری بر روی سلامت مغز شما میگذارد جای سوال دارد.
در ترکیبات تشکیل دهنده پنیر به جز شیر، آب، چربی و استارترهای باکتریایی که طعم و مزه متمایز به پنیر میدهند، وجود دارد.
در برخی از مطالعات نشان داده شده است که مصرف پنیر به دلیل وجود بعضی از ترکیبات میتواند در بهبود حافظه کوتاه مدت و پیشگیری از آلزایمر موثر باشد. اما نکته حائز اهمیت در این مطالعات این مطلب است که پنیر مصرف شده در این مطالعات پنیر کم چرب و به میزان متعادل بوده است.
مضرات پنیر
در عین حال برخی از دیگر مطالعات نشان دادهاند که مصرف پنیر در دراز مدت میتواند منجر به ضعف خفیف عملکردهای شناختی و حافظه شوند. اما نکته مهم در این مطلب نیز این است که پنیر مصرفی در این مطالعات از نوع پنیر پروسس شده بوده است.
پنیرهای فرآوری شده یا پروسس از ترکیب ضایعات پنیرهای معمولی تهیه میشود و افزودنیهایی مانند ادویه، روغن و نمک به آنها اضافه میشود. این نوع از پنیر در مقایسه با سایر پنیرها از نظر میزان کلسیم و خواص تغذیهای ارزش غذایی کمتر و مواد نگهدارنده بیشتری دارند.
خاصیت پنیر و گردو
مصرف پنیر با گردو میتواند یک عادت غذایی مناسب است که در طب سنتی نیز به آن اشاره شده است. این ترکیب به برقراری تعادل در میزان کلسیم و فسفر دریافتی بدن کمک میکند که در بهبود عملکرد کلیهها و بازسازی استخوانها موثر است.
در خصوص عوارض مصرف پنیر برای حافظه شواهد محکم و علمی در دسترس نیست اما به طور مشهودی دیده شده است که مصرف هفتگی و حتی روزانه انواع سالم پنیر در مقادیر مناسب باعث بهبود فرایند پیری مغز نیز شده است.
پنیرهای سخت مانند لیقوان، سفید و تبریز به طور کامل آبگیری میشوند و میزان کلسیم بیشتری نیز دارند.
برخی از افراد به لاکتوز و پروتئین کازئین شیر که در پنیر نیز موجود است حساس هستند. زیرا بدن آنها فاقد آنزیمی به نام لاکتاز است که بتواند لاکتوز را تجزیه کند. مقدار زیادی لاکتوز میتواند منجر به مشکلات گوارشی در این افراد میشود.


