به گزارش وقت صبح به نقل از نمناک، برای افزایش عمر و نگهداری بهتر این ظروف نیز راهکارهای مناسبی وجود دارد.
مزایای استفاده از ظروف بامبو و راهنمای نگهداری آن
شاید تا به حال دیده باشید که بسیاری از رستوران ها، کمپانیها و میزبانها برای مهمانی از ظروف بامبو استفاده میکنند. بنابراین سوال اینجاست که چرا آنها ترجیح میدهند از ظرفهای معمولی استفاده نکنند و به سراغ ظروف بامبو بروند؟
دلیل اصلی آن فواید ظروف بامبو است که در این قسمت از سبک زندگی نمناک این فواید را به شما معرفی خواهیم کرد.
ظروف بامبو از ساقه و برگ گیاه بامبو ساخته میشوند. بامبو یکی از سریعترین گیاهان در حال رشد و مقاوم، در جهان است که میتواند در طول روز چیزی حدود یک متر رشد کند و طول عمری حدود ۵ سال داشته باشد.
کاشت و پرورش این گیاه بسیار راحت و فرایند تکثیر و رشد آن بسیار آسان و سریع است. بامبو به طور طبیعی عاری از بیماری و آفت است و نه برای حفاظت از محصولات چوبی بامبو و نه در فرآیند تولید از مواد شیمیایی استفاده نمیشود.
قبل از هر چیز بهتر است بدانید که ظروف بامبو معمولاً برای سرو سالاد، پیش غذا، حاشیه غذا و غیره مناسب است.
فواید ظروف بامبو و دلایل محبوبیت این ظروف
1. با دیدن این ظروف، حس خیلی خوبی به شما منتقل میشود و از ظاهر زیبای آنها در هنگام سرو غذا لذت خواهید برد.
2. بامبو نسبت به کاغذ ارزش بیشتری دارد.
3. بامبو دوست دار محیط زیست است و تجزیهپذیر میباشد. در نتیجه به محیط زیست آسیب وارد نمیکند.
4. ظروف چوبی بامبو دارای مقاومت بسیار بالا نسبت به سایر ظروف سازگار با محیط زیست میباشند.
5. هیچ ماده شیمیایی مضری برای تولید ظروف بامبو استفاده نشده است.
6. بامبو یک ویژگی کلاسیک و جذاب دارد. بنابراین میتوانید آن را در معماریهای سنتی، رسمی و حتی رستورانها با درجه بالا هم استفاده کنید.
7. از دیگر مزایای استفاده از ظروف بامبو میتوان به ضد لک بودن آنها و همینطور خاصیت ضد میکروبیشان نیز نام برد.
8. بامبو وزن سبکی دارد اما در نگه داشتن وزن غذاها بهتر از ظروف کاغذی دوام میآورد. همین مسئله نیز در بعضی موارد از دلایل استفاده از آنها توسط خانوادهها و به خصوص خانوادههایی که فرزندان کوچکی دارند محسوب میشود.
9. یکی از مزیتهای دیگر ظروف بامبو این است که بعد از استفاده، دوباره میتوانید آن را شستشو دهید و برای مصرف بعدی آنها را به کار بگیرید. البته بعضی از افراد هستند که بامبو را سریعا بعد از استفاده دور میاندازند که آن هم اشکالی ندارد اما در هر صورت این ظروف به راحتی شسته میشوند.
ظروف بامبو بهتر است یا ظروف کاغذی؟
بامبو یک جایگزین مناسب برای ظروف کاغذی است. بامبو وزن سبکی دارد اما در نگه داشتن وزن غذاها بهتر از ظروف کاغذی دوام میآورد. در تولید و ساخت ظروف کاغذی میزان بالایی انرژی الکتریکی و آب مصرف میشود و حجم بسیار زیادی درخت قطع میشود.
همچنین موم و پلی استیرن از اصلیترین مواد تشکیل دهنده ظروف کاغذی هستند که مدت زمان بسیار زیادی را برای تجزیه شدن نیاز دارند؛
بنابراین این نوع ظروف تاثیرات مخربی بر محیط زیست خواهند داشت. ظروف بامبو از سلامت و بهداشت بیشتری برخوردار بوده و حامی محیط زیست به حساب میآیند.
ظروف بامبو بهتر است یا ظروف پلاستیکی؟
ظروف بامبو، بهترین انتخاب برای ظرف غذای کودکان ما به حساب میآیند زیرا این ظروف از ایمنی کافی برخوردار بوده و در مقایسه با ظروف پلاستیکی گزینه بهتری برای فرزندانمان محسوب میشوند.
زیرا با ایجاد خط و خراش بر روی ظروف پلاستیکی رنگ و مواد درونی این ظروف وارد غذای فرزندمان شده و برای سلامت دستگاه گوارش او مضر است.
ظروف بامبو جایگزین مناسب ظروف چینی و شیشهای
همچنین جایگزین مناسبی برای ظروف چینی و شیشهای هم محسوب میشود و هزینه به صرفهتری نسبت به شیشه دارد. در نتیجه میتوانید از انواع آن در موقعیتهای مختلف استفاده کنید.
حال با وجود این که فواید زیادی در مورد ظروف بامبو وجود دارد، پس بهتر است که در مورد استفاده از آنها فکر و تجدید نظر کنید.
شست و شوی ظروف بامبو
ظروف بامبو به راحتی شسته میشوند اما باید در شستشوی ظروف بامبو نکات زیر را رعایت کنید:
ظروف بامبو را با ماشین ظرفشویی نشویید.
ظروف بامبو را با پاک کنندههای ناملایمی مثل سفیدکنندههای غلیظ شست و شو ندهید.
ظروف بامبو را با آب بسیار داغ و با حرارت بالا تمیز نکنید.
ظروف بامبو را مدت زیادی در آب (مثلا داخل سینک ظرفشویی پر از آب) قرار ندهید.
ضد عفونی کردن ظروف چوبی بامبو
برای تمیز کردن ظروف چوبی بامبو از تمیز کنندههای خانگی و غیر مضر مانند سرکه استفاده نمایید. محلولی از سرکه و آب درست کنید و ظرف چوبی را به مدت ۱۰ دقیقه درون آن قرار دهید و یا با تکهای پارچه سرکه را به سطح ظرف بمالید تا ضدعفونی شود.
برای تمیز کردن ظروف بامبو همانطور که در مطالب قبلی نمناک هم اشاره شد، آب یک عدد لیمو را با یک قاشق غذاخوری آب مخلوط کرده و با تکهای پارچه یا پنبه به سطح ظرف آغشته کنید.
برای تمیز کردن ظروف چوبی مقداری نمک دریایی درون ظرف ریخته و با لیموی برش خورده نمک را روی سطح ظرف چوبی بمالید تا مانند اسکراب عمل کند! آن را با آب گرم بشویید و اجازه دهید خشک شود.
چگونه ظروف بامبو خود را نو کنیم؟
برای حذف لکهها و خراشهای سطحی سطح ظروف خود را به طور کامل با سمباده یا سیم ظرفشویی صاف کنید و روی آن را با پارچهای کمی مرطوب پاک کنید تا خاک اره و خردههای باقی مانده را بردارید.
با روغن خوراکی سطح سمباده شده را چرب کنید طوری که روغن وارد بافت خشک چوب شود.
زمانی که حس کردید سطح ظرفتان کمی خشک شده تکهای پارچه را به روغن آغشته کرده و سطح ظرف را به خوبی چرب کنید.
برای چرب کردن این ظروف روغنهای مایع خوراکی و روغن زیتون انتخابی عالی هستند.
برای چرب کردن این ظروف هرگز از روغن بو دار استفاده نکنید و از نوع بدون بو استفاده کنید مثلا در صورت استفاده از روغن نارگیل، بوی نارگیل به ظرف منتقل شده و بعد از گذشت زمان و قرار دادن مواد غذایی دیگر درون ظرف بوی ناخوشایندی باقی میگذارد.
نکاتی برای افزایش عمر ظروف بامبو
ظروف بامبو را در محیطهای دمای بالا مانند مایکروفر و ماشین ظرفشویی قرار ندهید.
برای ظروف چوبی که دارای لایههای محافظت کننده مخصوص نیستند، از مواد غذایی چرب و مایعاتی مانند خورشت و سوپ استفاده نکنید زیرا به دلیل وجود بافت زنده و آوند چوب، روغن جذب میشود و مواد غذایی چرب میتواند درون بافت چوب فاسد شود.
هر چند وقت این عملیات نوسازی را بر روی این ظروف انجام داده و روغن زنی را ماهی یکبار یا بسته به میزان استفادهتان از ظرف، تکرار کنید.
واکسهای مخصوصی برای جلا دادن ظروف چوبی وجود دارد، بهتر است نوع خوراکی واکس را تهیه کنید.
اگر این ظروف را درون کابینت نگه میدارید، هرچند وقت یکبار آنها را از درون کابینت بیرون بیاورید تا هوا بخورند و کپک نزنند.


