به گزارش وقت صبح به نقل از اکالا، شیرینی پفکی گردویی از شیرینیهای بسیار خوشمزهی تبریزی است. در این مطلب طرز تهیه شیرینی پفکی گردویی را یاد میگیرید.
شیرینی پفکی یکی از مناسبترین انتخابها برای شیرینی عید نوروز است!
این شیرینی مواد اولیه بسیار سادهای دارد که تقریبا در همه خانهها پیدا می شود. درست کردن آن هم بسیار راحت و سریع است! در این مطلب طرز تهیه شیرینی پیچ انگشتی تبریزی رو به همراه فوت و فن های آن به شما آموزش میدهیم.
بخوانید: طرز تهیه شیرینی نخودچی دم عید
مواد لازم برای شیرینی پفکی گردویی اصل تبریزی:
نام مواده اولیه | مقدار مورد نیاز |
زرده تخم مرغ ( هم دمای محیط) | 3 عدد |
پودر قند | 150 گرم |
گردوی خرد شده | 40 گرم |
بکینگ پودر | نصف قاشق چایخوری |
وانیل | یک چهارم قاشق چایخوری |
- زرده تخم مرغ و وانیل رو مخلوط میکنیم و حدود یک دقیقه با همزن میزنیم بعد پودر قند الک شده رو در سه مرحله به زردهها اضافه میکنیم.
- در هر مرحله سه دقیقه با همزن میزنیم (در کل زرده های تخم ده دقیقه باید زده بشه) تا زردهها کاملا کرم رنگ و کشدار بشن.
- گردو های خرد شده رو به زردهها اضافه میکنیم و با لیسک مواد رو کاملاً مخلوط میکنیم.
- داخل سینی فر کاغذ روغنی میذاریم و از مواد به کمک دو تا قاشق روی کاغذ روغنی میذاریم؛ بزرگی و کوچیکی شیرینی دست شماست که چه مقدار مواد با قاشق بردارید.
- ولی بیشتر از یک قاشق غذاخوری نباید بردارید؛ چون بیش از اون مقدار اندازه نامتعارفی برای این شیرینی داره (اگه خواستین شیرینیهای کوچکتری داشته باشین، میتونین از قاشق کوچیک استفاده کنین).
- سعی کنین موادی که بر میدارین هم اندازه مقدار قبلی باشه تا شیرینیها تون یک شکل و اندازه باشن! مواد رو با فاصله به کمک قاشق روی کاغذ روغنی بذارید.
5- روی شیرینیها پودر پسته یا خلال پسته بریزین ( ریختن پسته دلخواهه در صورت دلخواه میتونین حذفش کنین یا به جاش از گردو هم برای تزیین استفاده کنین).
سینی رو داخل فر 150 درجه که از قبل گرم شده میذاریم؛ زمان پخت این شیرینی خیلی کمه و بسته به گرمای فرتون ممکنه بین 10 تا 15 دقیقه بپزه.
اما چون فرها متفاوت هستن v55vpe حتما چک کنین. همین که زیر شیرینیها طلایی شد، از فر در بیارید. چون اگه زمان زیادی توی فر بمونه شیرینی تغییر رنگ میده! وقتی شیرینی رو از فر در آوردین اجازه بدین کاملا خنک بشه و بعد از کاغذ روغنی جدا کنین.
نکات طرز تهیه شیرینی پفکی گردویی
اگه میخواید شیرینی شما صاف باشه و خیلی برامدگی نداشته باشه، باید گردوها رو ریز خرد کنین و گردوی کمتری بریزین! مثلا 30 گرم به جای 40 گرم. ولی اگه طعم شیرینی و گردو براتون مهم بود، تا پنجاه گرم هم میتونین گردو رو زیاد کنین.
وسط این شیرینی بعد از پخت ممکنه نرم و مرطوب به نظر بیاد؛ اما کاملا طبیعیه و یکم که تو محیط آشپزخونه بمونه خشک میشه. پس زمان موندن شیرینی تو فر رو زیاد نکنین چون شیرینی هاتون تیره میشه!
درجه حرارت در پخت این شیرینی بسیار مهم است حتما فر رو از قبل روشن کنین تا به خوبی گرم بشه و شیرینی ها به خوبی پف کنند.
میزان زدن زردههای تخم مرغ و پودر قند رو حتما رعایت کنین. چون توی کیفیت شیرینی تاثیر داره؛ مهم تر از همه اینکه اگه زرده ها رو خوب نزنین، شیرینی بوی زهم تخم مرغ میده و همینطور داخل فر پهن میشه و و داخل شیرینی پفکی نمیشه
زرده های تخم مرغ و کلا مواد اولیه باید همگی به دمای محیط رسیده باشن.
برای جدا کردن و برداشتن شیرینیها از کاغذ روغنی، اصلا عجله نکنین و اجازه بدین شیرینی ها داخل سینی کاملا خنک بشن و بعد شیرینی ها رو جدا کنین.
حین پخت شیرینی پفکی، در فر رو باز نکنین چون باعث میشه پف شیرینی بخوابه.