به گزارش وقت صبح و به نقل از کجارو، حلوا تبریزی، یکی از نسخههای آسان و لذیذ حلوا است که با شیر یا آب، آرد سفید، شکر، گلاب، هل، زعفران و روغن و کره درست میشود. تفاوت حلوا با آرد سفید و شیر با حلوا سنتی در استفاده از شیر بهجای آب در تهیه شهد حلوا و همچنین آرد سفید بهجای آرد گندم است.
مواد لازم برای ۶ نفر
- یک پیمانه آرد سفید
- ۲ پیمانه شیر (کم چرب) همدمای محیط
- یک پیمانه شکر
- نصف استکان گلاب
- یک قاشق مرباخوری هل کوبیده شده و دمکرده
- یک پیمانه روغن و کره آب شده
- زعفران دمکرده به مقدار لازم
- مغز بادام، پسته و گردو برای تزئین
طرز تهیه حلوا با آرد سفید
مرحله اول:
آمادهسازی شهد حلوا: شیر در دمای محیط را با شکر در یک قابلمه مخلوط کنید و روی حرارت ملایم گاز قرار دهید. آنها را هم بزنید تا کمی سفت شوند. هل و زعفران را به شیر بیفزایید و پس از حل شدن کامل شکر در شیر، گلاب را در قابلمه بریزید و مواد را هم بزنید.
مرحله دوم:
آرد الک شده را در تابه بریزید و آن را روی حرارت ملایم گاز تفت دهید تا بوی خامی آرد از بین برود و رنگ آرد، یک درجه تیره شود. سپس مخلوط روغن و کره را به آرد تفت داده شده اضافه کنید و آنها را هم بزنید و تفت دهید.
مرحله سوم:
پس از رنگ گرفتن آرد، تابه را از روی حرارت بردارید و شربت را بهتدریج در حلوا بریزید و هم بزنید تا یک ترکیب یکنواخت داشته باشید. حلوا را دوباره روی حرارت بگذارید و هم بزنید تا حلوا دیگر به قاشق نچسبد. شما میتوانید از حرکت قنداقپیچ یا گهوارهای هم برای قوام گرفتن حلوا استفاده کنید.
مرحله چهارم:
حلوا را در دیس بکشید و پس از خنک شدن، روی آن را با مغز بادام، پسته و گردو تزئین کنید.
بیشتر بخوانید : حلوای گردو خرمایی؛ بمب انرژی برای روزه داران
نکات مهم برای تهیه حلوا تبریزی
- شما میتوانید شهد حلوا با آرد سفید را بهجای شیر با آب درست کنید.
- حلوای آرد سفید با شیر برخلاف حلوی آرد گندم، تیره نیست؛ پس آرد را زیاد تفت ندهید.
- برخی افراد ترجیح میدهند از شیر نارگیل بهجای شیر معمولی استفاده کنند.
- در برخی طرز تهیهها بهجای شیر از شیر خشک استفاده میشود؛ اما ما به شما توصیه میکنیم که این کار را نکنید؛ زیرا طعم مطلوبی به حلوای شما نمیدهد.