به گزارش وقت صبح ، شامی رودباری غذایی بسیار لذیذ و خوشمزه است که طعمی نزدیک به کتلت دارد و در شهرهای مختلف با رسپی های خاص درست می شود.
مواد لازم برای ۴ نفر
گوشت چرخ کرده 400 گرم
پیاز متوسط ۱ عدد
جعفری تازه خرد شده 2 قاشق غذاخوری
نعنا تازه خرد شده 2 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار کافی
آب جوش ۱ و نیم لیوان
پیاز متوسط ۱ عدد
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار کافی
آب نارنج 5 قاشق غذاخوری
طرز تهیه :
گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده و آب گرفته خوب ورز می دهیم.
جعفری و نعنا خرد شده را هم به مواد اضافه می کنیم.
حالا نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به گوشت چرخ کرده اضافه می کنیم.
سپس خوب ورز می دهیم تا مواد ترکیب شده و گوشت منسجم شود.
مقداری از مایه شامی بر می داریم و در دست به شکل دلخواه فرم می دهیم و درون تابه قرار می دهیم و دو طرف آن را سرخ می کنیم.
برای سس شامی هم پیاز را با دندانه های درشت رنده، رنده می کنیم و تفت می دهیم تا پیاز کاراملی شود.
حالا رب گوجه فرنگی را به پیاز اضافه می کنیم و به تفت دادن ادامه می دهیم تا بوی خامی رب گوجه فرنگی گرفته شود و رنگ باز کند. در ادامه نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به رب گوجه فرنگی اضافه می کنیم.
در ادامه آب جوش را به سس اضافه می کنیم و مخلوط می کنیم، سپس درب تابه را می بندیم و اجازه می دهیم سس جوش بیاید.
در مرحله آخر شامی ها را در سس مخصوص می ریزیم و اجازه می دهیم با شعله کم 40 دقیقه بپزد و مزه بگید.