وقت صبح – خورشت کنگر یک غذای خوشمزه بهاری است. کنگر جریان خون را تسریع کرده و علاوه بر رفع کم خونی سبب تصفیه خون هم میشود. کنگر کبد را پاکسازی کرده و برای کسانی که به چربی کبد مبتلا هستند بسیار مفید است.
مواد لازم برای تهیه خورشت کنگر (برای 4 نفر)
- کنگر پاک شده: 800 گرم
- سبزی خورشت کنگر شامل جعفری و نعنا: نیم کیلو
- پیاز بزرگ: یک عدد
- لیموعمانی: ۳ عدد
- گوشت گوسفند یا گوساله: 300 گرم
- رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری سرخالی
- نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به مقدار کافی
- روغن مایع: به مقدار لازم
طرز تهیه:
برای درست کردن خورشت کنگر با گوشت ابتدا باید در قابلمهای که میخواهید خورشت کنگر را درست کنید پیاز را خیلی ریز و نگینی خرد کنید.
شعله گاز را روشن کنید و وقتی که کمی پیازها سبک شد روغن اضافه کنید تا پیازها بهتر طلایی شوند. پیازها که کمی طلایی شدند کمی زردچوبه اضافه کنید و تفت دهید تا طعم خامی زردچوبه گرفته شود.
گوشت خورشتی خرد شده و شسته شده را به پیازها اضافه کنید و مخلوط گوشت و پیاز را خوب تفت دهید تا رنگ گوشت طلایی شود.
سپس ۲ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی را به همراه فلفل سیاه اضافه کنید و باز تفت دهید تا طعم خامی رب گرفته شود و سپس به مخلوط گوشت و پیاز سرخ شده آب جوشیده گرم اضافه کنید.
مقدار آب باید به حدی باشد که تا دو بند انگشت روی گوشت را بپوشاند و زیر شعله گاز را ملایم کنید تا گوشت به آرامی پخته شود.
در این فاصله کنگرهای پاک شده را به اندازه دلخواه خرد کنید. جعفری و نعنا را هم ریز و ساطوری خرد کنید. در یک ماهیتابه مقداری روغن بریزید و زمانی که کمی روغن داغ شده ابتدا کنگرها را کمی تفت دهید و سپس نعنا و جعفری را اضافه کنید.
کنگرها، جعفری و نعنا را به مقدار دلخواه تفت دهید. بهتر است سبزیها را زیاد تفت ندهید و همین که رنگ سبزی کمی برگشت و از سبزی درآمد شعله گاز را خاموش کنید.
سبزی و کنگر تفت داده شده را به خورش در حال پخت اضافه کنید. اجازه دهید خورش روی شعله ملایم گاز خوب جا بیفتد و یکدست شود.
در یک ساعت پایانی پخت لیموعمانیها را با چنگال سوراخ کنید و به خورش اضافه کنید. در نیم ساعتی پایانی پخت هم نمک خورش را اندازه کنید.
نکات کلیدی:
- برای درست کردن خورش کنگر از گوشت مرغ هم میتوانید استفاده کنید.
- میتوانید از سبزی قورمه سبزی به جای نعنا و جعفری برای درست کردن خورشت کنگر استفاده کنید.
- نسبت سبزی جعفری به نعنا باید سه به یک باشد.
- سبزی خورشت قبل از سرخ کردن باید حسابی خشک و آب آن گرفته شده باشد تا هنگام سرخ کردن آب نیندازد.
دنبال رسپی غذاهای خاص و متنوع هستید؟ برچسب آشپزی وقت صبح را دنبال کنید.