اخبار برخط
اخبار برخط

“خورشت کنگر”؛ نوبرانه لذیذ بهاری

خورشت کنگر یکی از پرخاصیت‌ترین غذاهای ایرانی است. از اواخر زمستان تا اوایل تابستان فصل برداشت کنگر است و درست کردن خورشت کنگر در میان ایرانی‌ها بسیار رایج است.

وقت صبح – خورشت کنگر یک غذای خوشمزه بهاری است. کنگر جریان خون را تسریع کرده و علاوه بر رفع کم خونی سبب تصفیه خون هم می‌شود. کنگر کبد را پاکسازی کرده و برای کسانی که به چربی کبد مبتلا هستند بسیار مفید است.

مواد لازم برای تهیه خورشت کنگر (برای 4 نفر)

  1. کنگر پاک شده: 800 گرم
  2. سبزی خورشت کنگر شامل جعفری و نعنا: نیم کیلو
  3. پیاز بزرگ: یک عدد
  4. لیموعمانی: ۳ عدد
  5. گوشت گوسفند یا گوساله: 300 گرم
  6. رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری سرخالی
  7. نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به مقدار کافی
  8. روغن مایع: به مقدار لازم

طرز تهیه:

برای درست کردن خورشت کنگر با گوشت ابتدا باید در قابلمه‌ای که می‌خواهید خورشت کنگر را درست کنید پیاز را خیلی ریز و نگینی خرد کنید.

شعله گاز را روشن کنید و وقتی که کمی پیازها سبک شد روغن اضافه کنید تا پیازها بهتر طلایی شوند. پیازها که کمی طلایی شدند کمی زردچوبه اضافه کنید و تفت دهید تا طعم خامی زردچوبه گرفته شود.

گوشت خورشتی خرد شده و شسته شده را به پیازها اضافه کنید و مخلوط گوشت و پیاز را خوب تفت دهید تا رنگ گوشت طلایی شود.

سپس ۲ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی را به همراه فلفل سیاه اضافه کنید و باز تفت دهید تا طعم خامی رب گرفته شود و سپس به مخلوط گوشت و پیاز سرخ شده آب جوشیده گرم اضافه کنید.

مقدار آب باید به حدی باشد که تا دو بند انگشت روی گوشت را بپوشاند و زیر شعله گاز را ملایم کنید تا گوشت به آرامی پخته شود.

در این فاصله کنگرهای پاک شده را به اندازه دلخواه خرد کنید. جعفری و نعنا را هم ریز و ساطوری خرد کنید. در یک ماهیتابه مقداری روغن بریزید و زمانی که کمی روغن داغ شده ابتدا کنگرها را کمی تفت دهید و سپس نعنا و جعفری را اضافه کنید.

کنگرها، جعفری و نعنا را به مقدار دلخواه تفت دهید. بهتر است سبزی‌ها را زیاد تفت ندهید و همین که رنگ سبزی کمی برگشت و از سبزی درآمد شعله گاز را خاموش کنید.

سبزی و کنگر تفت داده شده را به خورش در حال پخت اضافه کنید. اجازه دهید خورش روی شعله ملایم گاز خوب جا بیفتد و یکدست شود.

در یک ساعت پایانی پخت لیموعمانی‌ها را با چنگال سوراخ کنید و به خورش اضافه کنید. در نیم ساعتی پایانی پخت هم نمک خورش را اندازه کنید.

نکات کلیدی:

  1. برای درست کردن خورش کنگر از گوشت مرغ هم می‌توانید استفاده کنید.
  2. می‌توانید از سبزی قورمه سبزی به جای نعنا و جعفری برای درست کردن خورشت کنگر استفاده کنید.
  3. نسبت سبزی جعفری به نعنا باید سه به یک باشد.
  4. سبزی خورشت قبل از سرخ کردن باید حسابی خشک و آب آن گرفته شده باشد تا هنگام سرخ کردن آب نیندازد.

دنبال رسپی غذاهای خاص و متنوع هستید؟ برچسب آشپزی وقت صبح را دنبال کنید.

نویسنده:

این خبر را به اشتراک بگذارید.
این خبر را به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

d981d8a7d984d8b1d988d8b2d8a7d986d987-13
فال روزانه امروز - دوشنبه ۲۳ تیر ۱۴۰۴
d981d8a7d984d8add8a7d981d8b8-13
فال حافظ امروز - دوشنبه ۲۳ تیر ۱۴۰۴
samsung_xm3_93-jpeg
شرایط فروش اقساطی رنو آرکانا اعلام شد [تیر ۱۴۰۴]
image-11
بهترین سرم مو برای ریزش و تقویت مو
301921
۸  نفر در تجمع علیه حجاب در تهران دستگیر شدند! +عکس
191268-552097
فال ابجد امروز یکشنبه 22 تیر 1404

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *